ترشی هفت بیجار
طرز تهیه ترشی هفت بیجار | راز خراب نشدن ترشی هفت بیجار
ترشی هفت بیجار از آن دست ترشی های پرطرفدار و معروف میان ایرانیان می باشد که به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.
ترشی هفت بیجار از آن دست ترشی های پرطرفدار و معروف میان ایرانیان می باشد که به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.
گل کلم:2 کیلوگرم
سیر: 5 بوته
به: 2 عدد
سیب زمینی ترشی:2 عدد
بادمجان: 1 کیلوگرم
خیار: 1 کیلوگرم
لوبیا سبز: 1 کیلوگرم
هویج: 1 کیلوگرم
فلفل سبز تند: 250 گرم
سرکه سفید: به مقدار لازم
نمک:به مقدار لازم
ادویه ترشی : به میزان لازم
ترخون، مرزه، نعناع، گشنیز و جعفری: به میزان دلخواه
طرز تهیه ترشی هفت بیجار:
برای تهیه این ترشی خوشمزه و مجلسی ابتدا گل کلم را خرد کنید سپس آن ها را با آب و نمک خوب بشورید.
خیار، سیب زمینی ترشی، بادمجان و هویج ها را خوب بشورید و به شکل مکعبی خرد کنید سعی کنید برای جذابیت ظاهری بیشتر ترشی همه آن ها یک اندازه باشند.
لوبیا سبزها را نیز بشورید و حلقه حلقه خرد کنید. 2 عدد به تازه و سالم را نیز خوب بشورید و بدون کندن پوست آن ها را خرد کنید.
سیر ها را بشورید و تمیز کنید و سپس پوست سیرها را بگیرید و کنار بگذارید.
سبزی های گفته شده برای این ترشی را پاک کنید سپس بشورید و بعد از این که کاملا خشک شد به شکل ساطوری خرد کنید. دقت کنید سبزی باید کاملا خشک باشد اگر نشود ترشی شما کپک خواهد زد.
اگر دوست دارید ترشی مخلوط هفت بیجار شما کمی نرم تر باشید تمام مواد را به صورت جداجدا در کمی آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید. البته این کار کاملا بسته به ذائقه شما است و در صورت طبخ حتما مواد را آبکش کنید تا کاملا خشک شوند تا ترشی کپک نزند.
حال زمان آن است که همه موادی که تهیه کرده اید را با هم قاطی کنید، به مقدار مطلوب نمک و ادویه بزنید و با مواد خوب ترکیب کنید.
یک دبه ترشی کاملا تمیز و خشک مواد ترشی را لایه لایه بریزید. روی هر لایه مقدار کمی سبزی خشک، چند حبه سیر و چند عدد فلفل سبز بگذارید و این کار را به همین ترتیب تا خاتمه یافتن تمام مواد ادامه دهید.
روی لایه آخری چند حبه سیر، مقداری سبزی خشک و چند دانه فلفل سبز بگذارید.
این ادویه ترشی طعم متفاوت و خوشمزه تری به ترشی میدهد ولی حواستان باشد بیش از اندازه از آن استفاده نکنید.
بعد از این که دبه ترشی پر شد روی آن مقداری سرکه سفید بریزید. اگر دوست دارید یک ترشی تند داشته باشید فقط سرکه سفید روی ترشی بریزید. مقداری سرکه باید به حدی باشد که کاملا روی مواد ترشی را بپوشاند. اگر نمی خواهید طعم ترشی زیاد تند باشد به مقدار یکسان سرکه سفید و آب جوشیده خنک شده را با هم مخلوط کنید و روی مواد ترشی بریزید.درب دبه ترشی را محک ببندید و ترشی را در جای خنک و تاریک بگذارید تا ترشی مخلوط هفت بیجار شما خوب برسد.