|

دندان درد به مغز آسیب می زند؟

عفونت دندان یکی از خطرناک ترین انواع عفونت است که باید سریعا به آن رسیدگی شود.

دندان درد به مغز آسیب می زند؟
کد مطلب : 38458

همانقدر که دندان درد طاقت فرسا و اذیت کننده است، به همان میزان افراد برای مراجعه به پزشک و درمان اصولی تعلل و فردافکنی می کنند. البته این افراد دو دسته هستند؛آنقدر از دوران کودکی دندان درد کشیده اند که دیگر حوصله رسیدگی به موقع به درد دندان را ندارند یا هزینه های دندان پزشکی آنقدر برایشان سنگین است که ترجیح می دهند دردهای طاقت فرسا را تحمل کنند و وقتی کارد به استخوان رسید به سراغ دندان پزشک بروند.

به هر روی خود درمانی و خوردن خودسرانه آنتی بیوتیک ها تنها می تواند بدن انسان را به خطر بیندازد . حتما بارها شنیده اید که عفونت دندان بسیار خطرناک است و می تواند کشنده باشد.این عفونت می تواند در صورت شدید شدن وارد خون شود یا اشخاص را دچار گوش درد و سردرد کند.

در این مطلب می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا عفونت دندان به سر و مغز راه پیدا می کند یا این تنها یک باور ترسناک است؟ با ما همراه شوید.

علائم عفونت دندان

عفونت دندان زمانی آغاز می شود که احساس اولیه درد به سراغ شما می آید و کم کم شدید می شود و ریشه دندان را درگیر می کند یعنی حد فاصل میان لثه تا استخوان فک.

از علائم عفونت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بوی بد دهان

احساس طعم ناخوشایند در دهان

حساسیت خوردنی های سرد و گرم به ویژه نوشیدنی

و در برخی موارد تب

مواردی که ذکر شد علائم اولیه هستند، در صورتی که عفونت دندان به موقع درمان نشود و به نقاط دیگر بدن سرایت کند علائم نیز تغییر کرده و شخص با مشکلات جدی رو به رو خواهد شد و آن زمان علائم زیر نمایان می شود:

درد فک

گردن درد

گوش درد(سمتی که دندان درد می کند)

تورم غده‌های لنفاوی، لوزه و گردن

تورم گونه

سردرد

ناخوش بودن

خستگی مفرط

تب و لرز

تعریق

سرخ شدن پوست

تهوع و اسهال

افزایش ضربان قلب

دلایل عفونت دندان

همه انسان ها درباره بهداشت دهان و دندان چندین بار در طول عمر خود شنیده اند و می دانند رعایت اصولی آن چگونه است اما درصد کمتری بهداشت دهان و دندان را رعایت می کنند و از این رو سر و کارشان بیشتر به دکتر دندانپزشک می افتد.

هنگامی که دندان دچار شکاف، ترک و یا هرگونه پوسیدگی باشد، باکتری‌ها به راحتی می‌توانند وارد دندان شده و سبب ایجاد عفونت در دندان شوند. ریسک فاکتورهای بروز عفونت دندان موارد مختلفی هستند که از آن‌‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسواک زدن کمتری از دو بار در روز

عدم استفاده از نخ دندان

رژیم غذایی دارای قند بالا(خوردن مداوم شکلات،شیرینی، نوشابه و...)

بالا رفتن سن

تنفس دهانی

ابتلا به بیماری هایی که ریسک ابتلا را بالا می برد

استعمال دخانیات

داشتن دهان خشک و دهیدراته

عفونت دندان چه زمان خطرناک است؟

در صورتی که مدت طولانی با دندان درد سر می کنید بدون آنکه اقدامات لازم جهت از بین بردن عفونت را انجام داده باشید، این عفونت "پالپ دندان" را درگیر کرده و می کشد. میکروارگانیسم‌هایی که سبب ایجاد عفونت در پالپ می‌شوند، تا حد امکان به ایجاد عفونت ادامه می‌دهند، تا عفونت به بافت‌‌های مجاور دندان و همچنین استخوان‌هایی که دندان را احاطه کرده‌‌اند نیز برسد‌. به این ترتیب عفونت‌های جدی در دندان ایجاد می‌گردد.

در صورتی که عفونت دندان درمان نشود احتمالا این اتفاقات رخ می دهد:

عفونت به آرواره ها می زند

عفونت در سر و گردن گسترش پیدا می کند

سیسپیس یا عفونت های خونی ایجاد می شود

سرایت عفونت دندان به سر، مغز و دیگر اندام ها

همانطور که گفتیم در صورتی که به موقع به درد و عفونت دندان رسیدگی نشود این عفونت به راحتی به گردن، سر، خون و حتی مغز انسان راه پیدا می کند و یک درد ساده تهدیدگر جدی سلامت انسان می شود.

طبق مقاله ای که در مجله "اندودنتیکس" چاپ شده ، مطالعه ای بر روی 439 هزار و 61 نفر که به دلیل آبسه دندان در بیمارستان بستری بودند ، صورت گرفت. 66 نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است.حال ببینید عفونت دندان چگونه بر اندام ها تاثیر می گذارد و عامل بیماری های کشنده می شود:

سپسیس یا گند خونی

سپسیس (گند خونی) وقتی رخ می دهد که باکتری های ایجاد کننده عفونت از دندان خارج شده و به بافت و استخوان ها صدمه می زنند. تب بالا و ضربان قلب سریع، علائم رایج سپسیس هستند. دشواری در تنفس و همچنین لکه‌های پوستی از علائم پیشرفت سپسیس به شمار می روند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین